Het Team

Het Team: 

 

Directeur:

 
Ronald van Hilst
Maandag t/m vrijdag
 
 • 'Hallo, ik ben Ronald van Hilst, getrouwd en vader van 4 kinderen op het middelbaar onderwijs en op de basisschool.
  Wij hebben 1 wereld. Die wereld schenkt ons leven, een prachtige natuur, een boeiende verscheidenheid aan mensen en culturen en nog veel meer. Door de heersende dynamiek ontstaat iedere keer weer iets nieuws. Als bewoner van deze wereld heb ik invloed op die veranderingen, en voel ik de verantwoordelijkheid om, samen met anderen, goed voor onze omgeving te zorgen.
  Op De Springplank draag ik daaraan mijn steentje bij, zodat leerlingen de kans krijgen om te ontwikkelen en op hun eigen manier die mooie wereld te kunnen ontdekken. Graag tot ziens, op De Springplank."

 

Intern Begeleider: 

 
Anne de Groot
Groep 1 t/m 8 en de nieuwkomersgroep - dinsdag t/m donderdag
 
 • 'Ik ben Anne de Groot en sinds eind september 2020 werk ik met veel plezier als intern begeleider op de Springplank. Ik vind het belangrijk dat iedereen hier op school een fijne tijd heeft en dat we iedere leerling zien en kunnen bieden wat hij of zij nodig heeft.
  Samen met mijn man en ons zoontje en dochtertje woon ik in Heiloo. In mijn vrije tijd hou ik van bord- en kaartspellen, legpuzzels, lezen en bakken. Ik ben graag in de natuur en spreek ook graag af met familie en vrienden."

 

Leerkrachten:

 
  Ellis van 't Hart 
Groep 1/2 A - Maandag t/m woensdag 
 
 • Ik ben Ellis van ’t Hart. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in het tv-vak heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs. Samen met de kinderen de wereld ontdekken is een spannend avontuur. De kleuters verrassen mij elke dag weer opnieuw. Samen leren, samen spelen. Mijn motto is: “Alles wat je aandacht geeft groeit”! Ik ben zelf ook moeder van een dochter van 18. In mijn vrije tijd ben ik gek op reizen naar verre landen, dol op film, theater, musea, tv kijken én lekker eten met familie en vrienden.
Mascha van t Hoff
Groep 1/2 A-  donderdag en vrijdag
 
 • 'Mijn naam is Mascha van ‘t Hoff. Samen met mijn man, twee zonen van 19 en 17 en een dochter van 10 woon ik in Haarlem. Ik werk al heel wat jaren met plezier op deze school, vooral in de onderbouw. Ik vind het fijn als kinderen in mijn groep zich veilig voelen; dit is de basis om het beste uit ieder kind te halen. Ik geniet van de ontdekkingen die kinderen doen, de opmerkingen die ze maken en hoe ze vol trots laten zien wat na veel oefenen gelukt is. Zelf hou ik ervan om buiten te zijn. Ik werk in mijn tuin en samen met mijn hond Ayla wandel ik graag in de natuur. Voor een kopje thee met een heerlijke bonbon kan je me wakker maken!" 
Angelique de Ruijter
Groep 1/2 B- maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
 
 • "Ik ben Angelique de Ruijter en werk sinds 1997 op Brede School De Springplank. Ik hou van een uitdaging en ik heb dan ook aan bijna alle groepen lesgegeven. Het blijft bijzonder om deel te mogen nemen aan de ontwikkeling van uw kind. Verder ben ik lid van de medezeggenschapsraad waar wij samen met ouders om de tafel gaan om ontwikkelingen met betrekking tot de school te bespreken. In mijn vrije tijd hou ik ervan om samen met mijn gezin en hond mooie wandelingen te maken." 
Esmée Bakkenes
Groep 3 - maandag t/m vrijdag
 
 • "Ik ben Esmée Bakkenes. In 2018 ben ik afgestudeerd van de lerarenopleiding en gelijk aan de slag gegaan bij de Springplank. Ik laat kinderen graag leren aan de hand van betekenisvolle thema's en daarnaast doe ik veel met bewegend leren. Op de Springplank verzorg ik ook Denklab voor groep 3.4 en 5 en ik ben een nieuw lid in de MR. Ik woon met mijn vriend in Amsterdam en in mijn vrije tijd kook of bak ik graag en ik verslind boeken." 
Linda Reginek 
Groep 4 - maandag t/m woensdag
 
 • "Ik ben Linda Reginek en ik werk 20 jaar op de springplank. Ik geef graag les aan de kinderen op deze school. Ik hoop er aan bij te dragen dat ieder kind een goede start maakt. Mijn hobby’s zijn schilderen, wandelen en fietsen."

 
Paul Bras
Groep 4 -  woensdag t/m vrijdag
 
 • "Voor mij persoonlijk is heel erg belangrijk hoe de sfeer is in de groep. Als kinderen zich prettig voelen in de klas wordt het leren ook makkelijker. Als leerkracht haal je meer uit de kinderen en een goede sfeer zorgt er ook voor dat je als leerkracht optimaal presteert. Daarnaast vind ik het goed leren lezen een van de belangrijkste dingen op school. Niet alleen technisch, maar ook vooral begrijpend. Lezen is de basis voor al het leren ook na de basisschool."
Guido Klaase 
Groep 5 - maandag t/m vrijdag
 
 • "Ik ben Guido Klaase, leerkracht van groep 5/6. Al bijna 25 jaar werk ik met plezier in het onderwijs, waarvan meer dan 10 jaar op de Springplank. Mijn doel is om het beste uit ieder kind te halen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen het fijn vinden om naar school te gaan en dat ze zich daar veilig voelen.  
  Naast veel aandacht voor de lesstof, probeer ik ook tijd vrij te maken voor leuke en creatieve activiteiten, zoals dramaspelletjes en tekenen. Ook lekker koken staat als maandbeloning op het programma."
Aygul Bozaci 
Groep 6 - maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag
 
 • "Ik ben juf Aygül en zit alweer 20 jaar in het onderwijs. Na zoveel jaren voor de klas, geniet ik er nog volop van. Dat moeten kinderen ook vooral doen als ze op school zijn, genieten en gelukkig zijn. Zelf heb ik twee zonen, Salih (18) en Onur (13) en ben getrouwd met Cafer. Mijn hobby's zijn lezen, Netflixen, koken, schoonmaken en natuurlijk lesgeven. Mijn motto: Wees lekker jezelf en zit goed in je vel, dan komt het leren vanzelf wel.'"
Anna Pas
Groep 6 en groep 8 - woensdag en donderdag
 
 • "Vanaf 1997 ben ik werkzaam voor het KBA en al die jaren gaf ik les aan kinderen in de bovenbouw. Toen ik in 2018 met pensioen ging, leek het mij leuk om nog wat les te blijven geven. Nu sta ik twee dagen per week voor de groepen 6 en 8. Wat mij betreft mag het zo nog even doorgaan, want het blijft een afwisselend en mooi beroep!"
  Tineke Pronk 
Groep 7 - maandag t/m vrijdag
 
 • 'Mijn naam is Tineke Pronk en ik ben leerkracht in de bovenbouw van de Springplank. Dit doe ik al meer dan 25 jaar met heel veel plezier! Naast juf ben ik ook Cultuur Coördinator, elk jaar probeer ik een mooi cultureel programma samen te stellen met daarin theater, muziek en dansvoorstellingen. De Springplank heeft ook een MR, daarvan ben ik de voorzitter, samen met ouders geven wij adviezen aan de directie over belangrijke schoolzaken. Ik woon in Amsterdam en kom regelmatig oud-leerlingen tegen, ik hoor graag hoe het verder met ze vergaat. Ik ben dol op lezen en ga in de vakanties graag wandelen in de bergen.'
Marrilou Louwaard
Groep 7 - Dinsdag t/m donderdag 
 
 • "Hallo, mijn naam is Marrilou. Ik heb 5 jaar gewerkt als diëtist en poëzie lessen gegeven op scholen. Toen ik jullie leeftijd had wilde ik juf worden en nu gaat het eindelijk gebeuren! Ik ben dol op lekker eten, koken, taal en schrijven. Dit schooljaar ga ik drie dagen aan groep 7 lesgeven. k heb ontzettend veel zin om jullie te leren kennen, samen aan de slag te gaan en van elkaar te leren."
Peter Bienemann 
Groep 8 - maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
 
 • "Mijn naam is Peter Bienemann en ik ben leerkracht van groep 8. Daarnaast ben ik bouw- coördinator en lid van het MT. Ik werk sinds 1998 met veel plezier op De Springplank. Elke dag als ik uit Alkmaar vertrek besef ik dat kinderen maar 1 keer de kans hebben om de basisschool te doen. Zij kunnen het nooit over doen. En wij moeten er voor zorgen dat zij zich met veel plezier zo goed mogelijk moeten ontwikkelen."

 
  Corine Muilwijk- 't Lam
Nieuwkomersgroep - maandag t/m vrijdag
 
 • "Kinderen vanuit de hele wereld vinden een nieuwe plek in de nieuwkomersgroep op de Springplank. In deze groep, ook wel taalklas genoemd, leren kinderen heel veel Nederlandse woorden. Na ongeveer een jaar gaan zij naar een gewone groep in het basisonderwijs. Als leerkracht mag ik, Corine Muilwijk, een veilige plek bieden aan 'nieuwkomers' die tussen de zes en twaalf jaar zijn. Ik mag hen de basisvaardigheden van de Nederlandse taal aanleren en kennis laten maken met de Nederlandse cultuur. Daarnaast leren we ook van en met elkaar over 'onze' landen, talen, godsdiensten, gebruiken en gewoonten."
Tine Hentzen
Meerkunnersgroep - vrijdag
 
 • "Mijn naam is Tine Hentzen. Ik geef lessen en verrijking aan leerlingen die meer aankunnen dan het reguliere lesaanbod. In mijn vrije tijd hou ik van wandelen en lezen, katten, tekenen en creatieve dingen. Ik studeerde af aan de PABO en haalde een master Orthopedagogiek, en specialiseer me sinds een achttal jaren in (hoog)begaafdheid. Ik werk al een drietal jaren op een basisschool in Buitenveldert als begaafdheidscoördinator en mag nu ook op deze fijne school beginnen. "


 
  Henk Peter
Invaller groep 4 - donderdag en vrijdag 


 
Armelle Bomer
Vakleerkracht bewegingsonderwijs - maandag, woensdag en donderdag
 
 • "Ik ben Armelle en ik geef bewegingsonderwijs op de Springplank, het leukste vak wat er bestaat! Ik wil kinderen met plezier laten bewegen en beter leren bewegen. Ik regel de naschoolse sportactiviteiten en heb ik zitting in de GMR. Voor vragen over sportverenigingen en Jeugdfondssport, kunt u bij mij terecht"
Noémi Beyer
Vakleerkracht bevo - vrijdag 
 
 • "Ik ben Noémi Beyer, vakdocent Beeldende Vorming, afgekort BeVo: het leukste vak dat er bestaat! De kinderen krijgen een uur per week les in kunstbeschouwing en maken kennis met verschillende materialen en technieken waarmee ze hun eigen kunstwerken leren vormgeven. De onderwerpen die worden aangeboden sluiten altijd aan bij hun leefwereld en actuele thema's uit de klas. Mijn grote passie is kunst en kinderen met elkaar in contact brengen en hun op deze ontdekkingsreis begeleiden en inspireren naar een eigen bestemming!"
  Iris Engelman 
Vakleerkracht bevo - maandag
 • "Ik ben Iris Engelman, ik werk als fotograaf en kunstenaar in de klas of buurt. In 2018 heb ik de BIK-opleiding afgerond (Beroepskunstenaars In de Klas) en sindsdien geef ik fotografie- en kunstlessen op verschillende scholen in Amsterdam. Dit jaar vervang ik Bevo-docente Noemi Beyer op de maandag. Ik wil kinderen naar buiten en naar binnen laten kijken en ze een kunstwerk laten maken dat vanuit henzelf komt. Alles kan op vele manieren!"

 

Remedial Teacher: 

 
  Laurien Teunis
Dinsdag en donderdag
 
 • "Ik ben Laurien Teunis en sinds dit schooljaar werk ik op de Springplank. Samen met mijn man, twee zonen van 19 en 17 en twee dochters van 15 jaar woon ik in Haarlem. Ik hoop dat alle kinderen op de Springplank heel veel zullen leren, zich veilig voelen en met plezier naar school gaan. Door sommige kinderen wat extra hulp buiten de klas te geven, probeer ik hieraan bij te dragen. Op de Springplank werk ik twee dagen per week en daarnaast werk ik ook nog op twee andere scholen als zzp-er. Die combinatie bevalt mij erg goed. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik basketbal, tennis, padel en loop regelmatig een rondje hard. Lezen, wandelen en in de tuin bezig zijn, doe ik ook graag. Maar het allerliefste reis ik de hele wereld rond!" 
 

Onderwijs-assistenten:

 
Belinda Voerman
Maandag t/m donderdag
Woensdag groep 1/2 B
 • "Mijn naam is Belinda Voerman. Ik werk al 17 jaar bij stichting KBA. Ik ben ooit begonnen op de st Augustinus en werk nu al 10 jaar met veel plezier op de Springplank. Ik werk als leerkrachtondersteuner in de onderbouw."
Anissa el Morabit
Maandag t/m vrijdag
 • "Ik ben Anissa el Morabit, leerkrachtondersteuner middenbouw. Met heel veel plezier werk ik al jaren in het onderwijs, ik heb heel wat groepen voorbij zien komen. Ik heb onlangs nog een studie gedaan en wil mezelf nog verder professionaliseren. Ik vind het leuk om met kinderen te werken en hen iets nieuws te leren. Ik help ook graag een handje mee in de groepen."
Sila Seonath​
Maandag t/m vrijdag

 

Ouder- en kindadviseur:

 
Berivan Hama Said
Woensdag
 • "Mijn naam is Berivan Hama Said, ik werk bij het Ouder- en kindteam Bos en Lommer, waarvan ik een dag per week met veel plezier op de Springplank ben. Ik kijk samen met de ouders wat hun kinderen soms extra nodig hebben. Dat kan een gesprek zijn of een training, zoals Rots en Water, of ondersteuning in klas. Ik geef ook cursussen aan ouders over opvoeding."

 

Administratie:

 
  Nettie Dieckman
Dinsdag en donderdag
 • "Hoi, mijn naam is Nettie. Ik ben getrouwd en heb een zoon. Ik werk al 22 jaar bij de Augustinusschool/ de Springplank. Ik ben verantwoordelijk voor de leerlingadministratie. Ook kunt ook u bij mij terecht voor de betalingen van de Ouderraad en de NSA. Ik doe dit met veel plezier. Ik ben werkzaam op de dinsdag en de donderdag."

 

Huismeester: 

 
Abdelhak Abdelhadi
Maandag t/m vrijdag 
 • "Ik ben Abdelhak en ben 49 jaar oud. Ik werk sinds 1998 als huismeester binnen de stichting KBA en sinds 2008 werk ik op de brede school de Springplank. Als huismeester vind ik het leuk om een praatje te maken en daarnaast ook contact te hebben met de ouders. Het werk dat ik doe is niet eentonig, elke dag is weer anders. Ik vind het ook heel erg fijn om mensen te helpen van leerlingen tot ouders tot collega’s. Naast dat ik het fijn vind, vind ik het ook belangrijk en zou ik niets anders willen doen. Op school zorg ik er zoveel mogelijk voor dat alles goed verloopt. Ik ben dagelijks bezig met klusjes en ik draag een steentje bij als het gaat om de ICT. Tijdens overblijf probeer ik zoveel mogelijk de leerlingen bij te staan bij verschillende activiteiten.  Ter voorbereiding van het schoolvoetbal en het schoolbasketbal verzorg ik de trainingen. Ik kom al jaren elke dag met veel plezier naar mijn werk en dat komt door de goede band tussen mij en de kinderen, ouders en personeel."